Télen (ruházat)

   
  Néhány elengedhetetlen kellék a téli kajakos horgászathoz. Még nincsenek rajtam, de már úton. Nehéz szülés, mert igazán kézbe sem vehetem, fel sem próbálhatom, csak másokra hagyatkozva, sokat olvasva kutatva született lista. Mérettáblázatokat bújva, centivel a kezemben mérve mindenem, számolgatva, hogy ha zokni plusz a ruha száraz zoknija,  akkor mekkora legyen a cipő, és mekkora legyen a ruha, ha alá kell öltözni, és mennyire is? Csak nőtt a fejem, úgyhogy a sapka lehet, hogy kicsi lesz. Vagy nagy. Hát lássuk csak:
    A ruha - Palmequipment Silver Semi -Dry Suit. A Kayak Angler magazinban olvastam róla először, egy felszerelés tájékoztatóban, persze csupa jókat (ami kicsit hitelesebbé teszi, hogy bár reklám, nem feltétlenül dicsérnek mindent). Utána olvasva a következő szempontok szerint döntöttem:

        • Neoprén vízzáró nyak (vannak még gumiból, állítólag kényelmetlenek)
        • Integrált vízhatlan zokni 
        • A könnyebb öltözködés érdekében elől keresztbe nyíló cipzárral
        • Slicc, érthető okokból



   A cipő -  Crewsaver Ultra Boot. A cipő anyaga 5 mm neoprén, tehát reméljem elég meleg, az orrészen és a sarkánál gumival megerősítve, vastag gumitalp a talaj anyagától független kényelmes szárazföldi közlekedéshez (vagyis kavicsos parton, köveken sem okoz gondot a járás benne), oldalcipzár, hogy vízhatlan zoknival is kényelmesen felvehető legyen, szájánál körbeszegve a kopást elkerülendő.



     Kesztyű - SealSkinz Ultra Grip Gloves. Gyapjú kesztyű, ami lélegző, szél és vízálló. Majd meglátjuk. Ebből az egyből kértem jól látható színűt (high viz), elég kicsi ahhoz, hogy kipróbáljak egy ilyet, és hordani tudjam akkor is, ha nem tetszik. A kesztyű három rétegből áll. A legbelső puha, meleg kényelmes, beszívja a nedvességet és verítéket a bőrről. A középső teljesen vízálló, légáteresztő, egy szélálló membránnal (ez már tényleg hihetetlen). Kívűl egy erős tartós réteg ellenáll az időjárásnak és bírja az igénybevételt. A tenyér részen  a biztos fogás (nem halra gondolok) érdekében még található egy tapadó réteg. Igérem beszámolok.





   Sapka - SelSkinz Winter Hat. Természetesen víz és szélálló. És meleg. Fülre hajtható, de nem feltétlenül.




 December elejére áll össze a dolog. Addig....
   .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések